20 Haziran 2016 Pazartesi

Biz iyi çocuklardık...

Yazık oldu... Sevmemiz gerekeni sevdik!

"Eşit olalım, hakça paylaşalım" gibi büyük laflar ettik. "Evrimden devrime uzanan bilim" dedik... "İnsanların koyduğu hukuk değil, insan olmanın hukukunu" istedik. "Eğer varsa adalet, evrenin adaleti" olsun istedik.

Dünyayı istedik! Kendimiz için istemedik hiç bir şeyi... İnsana dair olan her şeyi insan için istedik. Cenneti yaşarken yaratmaya çalıştık.

Başaramadık...

Yenilmedik!

Direniyoruz...

Dün; 12 Eylül faşizmine direndik. Bugün; AKP faşizmine direniyoruz. Zaten tüm hayatımız faşizmin karşısına dikilmekle geçti. Kendi adıma pişman mıyım? Dostlarım olduğu sürece değilim... Her yerde güzel dostlarım var. Şarkıları olan dostlarım var. Solukları olan dostlarım...

Beni yalnızlık da eritemez. Belki dostlardan uzak kaldığımız zamanlar oluyor ama biliyorum ki çok kalabalığız... Ben ne içiyorsam hayattan onlar da aynı kanaldan hala beslenip büyüyorlar. Uzağız ama asla yalnız değiliz... Sadece devrimciyiz! Genlerimizde yaşasak da hala öyleyiz... Yaşıyoruz!  

Biz kim miyiz? Dünyanın iyi çocuklarıyız...

Dünyada Che Guevara, Vietnam'da Ho Shi Mhin... 

İrlanda'da Constance Markievicz, Meksika'da Petra Herrera, Nijerya'da Nwanyeruwa, Hindistan'da Lakshmi Sehgal,Almanya'da Sophie Scholl, Porto Riko'da Blanca Canales, Küba'da Celia Sanchez, ABD'de Kathleen Neal Cleaver, Cezayir'de Djamila Bouhired, Beyrut'ta Soha Bechara, Filistin'de Shadia Abu Ghazaleh, Portekiz'de Josina Machel, Filipinler'de Maita Gomez, Uruguay' da Lucía Topolansky, Japonya'da Fusako Shigenobu ve milyonlar...

Şimdi büyüdük; anne, baba olduk. Amca, dayı, teyze, hala olduk. Nine, dede olduk; son perde açılırken...

Yeni kuşağı; çocuklarımızı, torunlarımızı size yem yapmayacağız! Son sözü giderayak yine "BİZ" söyleyeceğiz!

O kurşunlarınız, şiddetiniz vız gelir, tırız gider!

Türkülerimizle, marşlarımızla, sloganlarımızla karşınıza çıkacağız! Önce bizim kökümüzü kazıyacaksınız!

O iş, o kadar kolay değil yani. Şimdi anladın mı?

Tarihe bakacaksın! Bizi göreceksin! Kaçacaksın!

-geMici-

gemici@yandex.com


BATI-feneri ÖAKMAYA DEVAM EDİYOR... 

Hiç yorum yok: